Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، فرهاد دژپسند، وزیراقتصاد در برنامه پارک شهر رادیوتهران درپاسخ به اینکه گفته می شود درآمد اصلی دولت در بودجه 99 از مالیات است گفت: در بودجه 99  قسمت اصلی منابع اصلی دولت  بر روی مالیات است، آرزوی چند دهه تحلیل گران اقتصادی است.

 وی با اشاره به اینکه در تمام دنیا بخش قالب توجه  هزینه های دولت از درآمدهای مالیاتی تأمین می شود افزود: متأسفانه یک عقب ماندگی نسبت به دنیا داریم، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران بسیار پایین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نسبت بر اساس برنامه ششم باید به 10درصد برسد و در حال حاضر 6درصد است.

 وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر امکان فروش بالای نفت نیست گفت: تأمین درآمد از هزینه مالیاتی را باید به فال نیک بگیریم. باید از مالیات تأمین مالی کنیم.  آنچه مسلم است این است که باید تلاش کنیم عدالت مالیاتی دچار خدشه نشود. یعنی همان طور که اشاره درستی داشتیم، وقتی در دورترین  نقاط کشور معلمی حقوق 3میلیونی دریافت می کند، زمانی که حقوقش به 3 میلیون و 500 برسد، باید فاصله بین 3میلیون تومان و 3میلیون و 500 هزار تومان را مالیات پرداخت کند.

 دژپسند افزود: از سوی دیگر باید به این توجه داشت که آن دسته از افرادی که در کلان شهرها مشغول کار هستند و حقوق های آنچنانی دریافت می کنند، نیز باید مالیات پرداخت کنند.  تلاش های زیادی کردیم و توانسته ایم درآمد مالیاتی را افزایش دهیم و توانستیم بخشی از جای خالی نفت را پر کنیم.  برای اینکه بتوانیم به دانه درشت ها برسیم از روش های مختلفی استفاده کردیم، به دنبال اصلاح قانون مالیات مستقیم هستیم، پیش نویس لایحه را به دولت ارسال کردیم و در حال بررسی هستیم. در این لایحه پایه های مالیاتی را  افزایش دادیم. در برخی موارد نمی توانستیم مالیات دریافت کنیم. بعضی ها انتقاد می کنند چرا از عایدی دارایی نجومی مالیات اخذ نمی کنیم، چون قانون نداریم.

 وی گفت: به نوعی عمل کردیم که بتوانیم معافیت مالیاتی را ساماندهی می کنیم. متناسب با سطح درآمد یک معافیت مالیاتی را متناسب با سطح مشاغل طبقه بندی می کنیم. در لایحه قانون مالیات بر مجموع درآمد افراد را نیز برنامه ریزی کردیم.

 وی ادامه داد: این لایحه در دولت در دست بررسی است امیدواریم به زودی در دولت نهایی و به مجلس برود. از سوی دیگر نیز سعی کردیم مالیات را مجهز به فناوری نوین کنیم و تأکید کنیم بر جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای اعمال مالیات و عدالت مالیاتی. در دو زمینه اقدامات لازم را انجام داده ایم.  امیدواریم در آینده ای نزدیک به سهم قابل توجهی از مالیات از تولید ناخالص داخلی برسیم که انشاالله وابستگی دولت به بودجه نفت کم شود.

وزیر اقتصاد بیان کرد:  پزشکان جامعه فرهیخته و علمی کشور هستند. برای اینکه این مشکل را رفع کنیم، جلساتی را با معاونت نظام پزشکی گذاشتیم، خوشبختانه منتهی به امضای تفاهم نامه بین رئیس سازمان مالیاتی و رئیس نظام پزشکی شد. در آنجا مقرر شد تا آخر بهمن ماه تمام الزامات مورد نیاز وصول مالیات از جامعه پزشکان فراهم شود.  در صورتی که عزیزی از جامعه پزشکان تن به این امرقانونی ندهد درآمد آنها مشمول جریمه می شود. تفاهم نامه 10 روز قبل امضا شده است و تا آخر بهمن قرار است کارت خوان پزشکان وصل شود.

وی درباره کسر مالیات از تراکنش های بالا گفت: موضوع به این شکل نیست که هر کس تراکنش دارد، مالیات کسر شود.  این اصولی نیست و غیر عادلانه است. متناسب با تراکنش ها از آنها اطلاعات می خواهیم، اگر درآمدی داشت و مشمول مالیات شود آن وقت اعمال مالیات می شود.

 وی ادامه داد: سعی می کنیم در این زمینه اجحافی صورت نگیرد. در دنیا دولت ها با مالیات سپری می کنند. وزیر امور اقتصاد دارایی رئیس مقابله با پولشویی است. تمام مواردی که مقابله با پول شویی است در این شورای عالی که متشکل از نمایندگان سه قوه است بررسی می شود. در این شورا سه نفر از نمایندگان مجلس هستند، وزیر اطلاعات، تعدادی از وزرا در این شورا حضور دارند، دبیرخانه در وزارت اقتصاد است. همچنین مرکز اطلاعات مالی به وزارت اقتصاد وابسته است. 

دژپسند افزود:کارمزد تراکنش مالی بین بانکی هنوز در دستور کار نیست. ممکن است فعالان صنایع بانکی علاقه مند باشند. اما هنوز خبر خاصی در این باره نیست. یکی از روش های مرسوم در دنیا برای تأمین مالی دولت ، استفاده از فروش اوراق قرضه است. عددی که داریم نسبت به بسیاری از کشورها قابل مقایسه نیست. ما اوراق را می فروشیم و خریدار می خرد و سود دارد. تا به حال نداشته ایم اوراق دولتی که به سررسید رسیده ، حتی با یک ساعت تأخیر نقد شده باشد. اینکه هر نفر هنگام تولد بدهکار است اشتباه است. این روشی است که در همه دنیا استفاده می شود. همه باید در این شرایط در یک جبهه باشند تا از تحریم های دشمن به خوبی عبور و مقاومت کنیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد امور اقتصادی و دارایی بودجه مالیات بودجه 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است

 موضوع اجرای سامانه جامع تجارت در روزهای اخیر همانند سال گذشته اعتراض و تعطیلی واحدهای صنفی در بازارهای بزرگ دادوستد طلا در شهرهایی نظیر تهران و تبریز را به همراه داشته است. بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران علاوه بر تایید نیمه تعطیل شدن بازار طلا در پایتخت، در مورد بی‌توجهی به درخواست‌ طلافروش‌ها مبنی بر ایجاد تغییرات در سامانه جامع تجارت صحبت کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، الزام به اجرای سامانه جامع تجارت از ابتدای سال گذشته اعتراض‌های جسته‌گریخته این صنف را در سراسر کشور در برهه‌های زمانی مختلف به همراه داشته است؛ در جریان راه‌اندازی و اجرای این سامانه در مقطعی از سال ۱۴۰۲ حساب‌های بانکی برخی از فعالان صنف طلا بسته شد.

بعد از کشمکش‌های فراوان، فعالان این صنف ملزم به اجرای سامانه تجارت از هفتم فروردین امسال شدند که در روزهای اخیر بار دیگر اعتراضات و تعطیلی واحدهای صنفی در بازارهای طلا در شهرهای بزرگ را به دنبال داشته است.

سامانه جامع تجارت بدون اصلاحات لازم‌الاجرا شد

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا، سکه و جواهر تهران با تایید نیمه تعطیل شدن بازار طلا در تهران به تجارت‌نیوز گفت: «فعالان صنفی به اجرایی شدن مجدد سامانه جامع تجارت و بی‌تفاوتی به درخواست‌هایی که صنف طلا درباره ایجاد اصلاحات در مساله مذکور داشته‌اند اعتراض دارند؛ زیرا بعد از گذشت سه ماه هیچ تغییری حاصل نشده است.»

او با اشاره به اینکه به طور رسمی اعلام شده اجرای سامانه جامع تجارت بی‌کم‌وکاست لازم‌الاجراست اظهار کرد: «طلافروش‌ها نیز نسبت به بی‌توجهی به اعتراضات‌شان و اصلاح نشدن مواردی از این سامانه واکنش نشان داده‌اند.»

بذرافشان تاکید کرد: «در خصوص شرایط صنف طلا و چرخه تولید و توزیع، جلسات متعددی برگزار شده است؛ زیرا در بسیاری از مسائل این سامانه برای صنف طلا قابل اجرا نیست.»

اعتراض از ترس دریافت مالیات بر عایدی 

او موضوع ثبت سرمایه در سامانه جامع تجارت را غیرقابل اجرا دانست و افزود: «صنعت و صنف طلا و جواهر فرایند خاصی در چرخه تولید و توزیع دارد. علاوه بر این، بسیاری از فعالان صنفی بابت دریافت احتمالی مالیات بر عایدی در آینده نگران‌اند و این موضوع باعث شده به اجرایی شدن مجدد این سامانه واکنش نشان دهند.»

رئیس اتحادیه طلا خاطرنشان کرد: «طی جلساتی که برگزار شد، قرار بود یکسری اصلاحات انجام شود اما هیچ‌گونه تغییری در این سامانه صورت نگرفته و از هفتم فروردین استفاده از این سامانه را لازم‌الاجرا کرده‌اند و اعتراضات کسبه این صنف به همین دلیل است.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: یک طلافروشی با گردش مالی 9 هزار میلیارد تومان کارمندان مالیات بیشتری دادند یا طلافروشان؟ (فیلم) مالیات حدود نصف طلافروشان کمتر از ۵۰۰ هزار تومان در ماه!

دیگر خبرها

  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • نرخ مالیات بر عایدی سرمایه املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان