Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@13:23:49 GMT

سیاست «چماق و هویج» بایدن در برابر ونزوئلا چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۵۳۸۳

سیاست «چماق و هویج» بایدن در برابر ونزوئلا چگونه است؟

به گزارش شنبه ایرنا، «خوان گونزالس» دستیار ارشد بایدن در امور آمریکای لاتین در گفت‌وگو با رسانه آمریکایی اونیویسیون (Univisión) توضیحاتی مشروح درباره رویکرد دولت جدید واشنگتن نسبت به کاراکاس ارائه داد که اغلب رسانه‌ها تقریبا چیزی از آن را پوشش ندادند و تنها با ظرافت این جمله را برجسته کردند که «مشاور بایدن لغو تحریم‌ها علیه ونزوئلا را رد می‌کند»

فشار حداکثری «چندجانبه» دولت بایدن علیه کاراکاس

نشریه اولتیماس نوتیسیاس ونزوئلا در گزارشی به تحلیل این توضیحات پرداخته و با استناد به اظهارات «خوان گنزالس» مشاور امنیت ملی «جو بایدن» نوشت: تفاوت بایدن و ترامپ در این است که دولت جدید آمریکا نیز بر افزایش فشارها پافشاری می کند «اما به شیوه چندجانبه‌گرایانه که تاثیرگذار است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس تاکید مشاور امنیت ملی بایدن «تحریم های یکجانبه هرگز موثر و کارگر واقع نمی شوند» که به فشارهای حداکثری دولت پیشین آمریکا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» اشاره می‌کند.

وی سپس با اشاره به نکته جالب توجهی از رویکرد دولت جدید افزود: برنامه دموکراسی برای ونزوئلا بلافاصله جواب نخواهد داد و نیاز به زمان دارد، اما این موضوع باید در کانون توجه ما باشد و ما باید به دولت مادورو فشار آوریم تا پای میز مذاکره با گروه مخالفان بنشیند و در شرایط برابر درباره راه برون‌رفت از این شرایط با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنند.

خوان گونزالس پیشت  در ژوئیه سال گذشته میلادی در «مجله آمریکا» (Americas Quarterly) نوشت که دولت بایدن اقدامات جدی را برای رسیدگی به مسائل حقوق بشری دولت ونزوئلا در نظر دارد. همچنین بایدن به دنبال تحریم‌های هوشمندانه به عنوان بخشی از یک استراتژی برای تغییر حکومت در ونزوئلا است.

گروه مخالفان ونزوئلا

در ژانویه سال ۲۰۱۹ (دی ۱۳۹۷) خوان گوایدو، رئیس مجمع ملی ونزوئلا با شروع مجدد دولت مادورو، صحت انتخابات ریاست جمهوری را زیر سوال برد و خود را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد؛ از آن زمان تاکنون بحران سیاسی بر این کشور حاکم شده است.

خوان گوایدو که در رأس حزب مخالفان، توطئه‌های خصمانه آمریکا را در جهت سرنگونی دولت مادورو اجرا می‌کرد، حتی برای از پا درآوردن دولت، از تقویت تحریم‌های ظالمانه آمریکا حمایت می‌کرد تا با قرار دادن مردم در شرایط دشوار اقتصادی، آنها را به ستوه آورده و از دولت منزجر و روگردان کند.

با این وجود، اکثر نظرسنجی ها در ونزوئلا حاکی از این است که مردم دیدگاه مثبتی به آمریکا ندارند و به تجربه تاریخی، همواره این کشور را استعمارگر و سلطه طلب می دانند. یکی از مهم ترین دلایل شکست مخالفان در برابر چاویسم (طرفداران چاوز رئیس جمهوری فقید ونزوئلا و همچنین مادورو رئیس جمهوری فعلی)، وابستگی آشکار اپوزیسیون به آمریکا بوده است. خوان گوایدو علنا وابستگی خود را به واشنگتن اعلام و مقامات آمریکایی به ویژه ترامپ نیز همواره از گوایدو و حزب مخالفان حمایت کرده اند.

مردم ونزوئلا به خوبی می دانند که اقدامات مخالفان برای سرنگونی مادورو، بیشتر برای کسب منافع شخصی است و مردم در سیاست های آنها فقط ابزاری برای دستیابی به هدف هستند. به همین دلیل، با وجود تبلیغات رسانه ای، اکثر فراخوان های مخالفان با استقبال اندک مردم در سراسر ونزوئلا مواجه می شود و ممکن است تنها در کاراکاس، پایگاه اصلی مخالفان، نمودهایی موقت علیه دولت مادورو داشته باشد. مردم درباره مخالفان مورد حمایت آمریکا تردید جدی دارند و آنها را دروازه ورود مجدد استعمارگران بویژه آمریکا به کشورشان می دانند.

ونزوئلا،  کشوری با گنجینه های عظیم نفت و طلا که همواره از اهمیت ویژه ای در سیاست خارجی دولت آمریکا برخوردار بوده و از سیاست‌های مستکبرانه به ویژه در دوران ترامپ کم آسیب ندیده است. سیاست تغییر سیاسی در این کشور آمریکای لاتین، هدف یکسان دولتمردان کاخ سفید بوده است.

بایدن آشکارا در مذاکرات ونزوئلا مداخله نمی‌کند

به عقیده گنزالس، از دیگر تفاوت های بایدن و ترامپ  این است که دولت ترامپ مستقیما تعیین می کرد که چه مواردی در مذاکرات امکان پذیر است، گویی که یکی از طرف های گفتگو باشد! اما در دولت بایدن این موضوع به عهده مردم ونزوئلا گذاشته می شود که درباره آینده کشور خود تصمیم بگیرند.

به گفته این مقام کاخ سفید واشینگتن به دنبال سرنگونی دولت مادورو در کوتاه مدت نیست و در برنامه خود بر روی «مذاکره»، واژه ای فتنه انگیز در دست جنون اپوزیسیون حساب باز کرده است.

گنزالس همچنین در اظهاراتش تصریح کرد: به کسانی که انتظار دارند ما یکجانبه تحریم ها را لغو کنیم باید بگویم که این موضوع در حال حاضر جزء اولویت های ما نیست. آنچه که ما می خواهیم پیش بردن یک گفت و گو بین دو طرف (موافقان و مخالفان دولت مادورو) است که به نتیجه دموکراتیک ختم شود. بنابراین «لغو تحریم ها» اولویت برنامه ما نیست، البته آن را هم کنار نمی گذاریم و این موضوع به عنوان یکی از گزینه های روی میز، لزوماً در مذاکرات طرفین به بحث گذاشته می شود.

بایدن که خواه ناخواه تمایل به جلب توجه اپوزیسیون دارد، توپ را به زمین دولت مادورو انداخته و گفته است: «گام بعدی به عهده مادورو خواهد بود، اوست که باید نشان دهد آماده است که برای پیشبرد امور گام های جدی و اعتمادساز را بردارد.

این نشریه ونزوئلایی در پایان گزارش خود آورد: با این همه، مردم ونزوئلا با آگاهی و شناختی که از سیاست‌های ملوّن آمریکا دارند، پیشنهاد مذاکره و تحریم‌های پابرجا را مانند «راهبرد هویچ و چماق» می‌دانند. هنوز معلوم نیست این برنامه به کجا ختم شود، زیرا دولت مادورو هم در مقابل آن راهبردهای ویژه خود را دارد. اما این موضوع برای کسانی که نمی توانند صبر کنند، طولانی و ناامیدکننده خواهد بود.

این مقام کاخ سفید پیشتر به رویترز گفت که دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا، شتابی برای لغو تحریم های ونزوئلا ندارد و در صورت اقدام های اعتمادساز نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور، کاهش این فشارها را بررسی خواهد کرد.

بایدن با نادیده گرفتن وعده هایش در کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰،  پس از راهیابی به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ۹۹) در واقعیت امر، به اعمال و اجرای سیاست های ترامپ در عرصه سیاست خارجی و بین المللی ایالات متحده ادامه می دهد.

اگر تا پیش از انتخابات هر گمانه زنی از چشم انداز روشن روابط واشنگتن- کاراکاس به ذهن کارشناسان خطور می‌کرد اما اظهارات آنتونی بلینکن یک روز پیش از مراسم تحلیف، تکلیف خیلی از مسائل را روشن کرد؛ دولت جدید دموکرات در قبال ونزوئلا همان مسیر استراتژی تحریم و پشتیبانی از خوان گوایدو رهبر مخالفان را در پیش خواهد رفت.

برچسب‌ها تحریم کاراکاس جو بایدن پرسش از خبر نیکلاس مادورو خوان گوایدو پروندهٔ خبری آغاز دولت بایدن ، راستی آزمایی رویکردها و سیاست ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تحریم کاراکاس جو بایدن تحریم کاراکاس جو بایدن پرسش از خبر نیکلاس مادورو خوان گوایدو اخبار کنکور دولت مادورو رئیس جمهوری خوان گوایدو دولت بایدن دولت جدید تحریم ها کاخ سفید سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۵۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رئیس‌جمهور ونزوئلا به سرکوب دانشجویان آمریکا

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا روز سه‌شنبه ظلم نیروی پلیس آمریکا به دانشجویان جوانی را که در مخالفت با نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه تظاهرات می‌کنند، محکوم کرد.

براساس گزارش المیادین، مادورو از جوانان در سراسر جهان خواست تا برای محکوم کردن نسل کشی علیه مردم فلسطین به خیابان‌ها بیایند. رئیس جمهور ونزوئلا تاکید کرد برای جوانان آمریکا احترام مطلق قائل است، زیرا آنها در مبارزه خود برای صلح مستحق احترام هستند. او همچنین توصیف نتانیاهو از آنها به عنوان نازی‌ها را محکوم کرد.

سرعت اعتراض‌ها در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در رد تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کشتار‌های نسل‌کشی علیه غیرنظامیان فلسطینی در این نوار افزایش یافته است.  این در شرایطی است که مدیریت دانشگاه‌ها با فراخوان به پراکندگی تحصن‌ها و اعمال زور در برخی از آن‌ها در تلاش برای سرکوب جنبش‌های دانشجویی هستند.

چند روز پیش، ائتلاف بولیواری برای مردم آمریکای لاتین موسوم به اتحاد آلبا (ALBA) خواستار پاسخگویی رژیم جنایتکار و حامیان آن برای جنایات نسل کشی در فلسطین اشغالی شد. اعضای این اتحادیه حمایت خود را از عضویت فوری فلسطین در سازمان ملل متحد، به عنوان اقدامی عادلانه و ضروری که به حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین کمک می‌کند، ابراز کردند.

شرکت کنندگان همچنین خواستار پاسخگویی و دستگیری اعضای رژیم صهیونیستی و حامیان آن شدند، زیرا آنها مسئول جنایات ارتکابی علیه فلسطینی‌ها مطابق با قوانین بین المللی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • واکنش رئیس‌جمهور ونزوئلا به سرکوب دانشجویان آمریکا
  • مادورو: سرکوب جوانان دانشجو در آمریکا را محکوم می‌کنیم
  • حربه زنگ زده یهودستیزی
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد